Nick Mason ohlašuje živák a v květnu se vrátí do Prahy

08.03.2020 16:00 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Projekt Nicka Masona, bubeníka Pink Floyd, který se rozhodl vrátit na pódia skladby z rané, psychedelické éry své domovské kapely, se rozjel velice slibně. Z několika samostatných vystoupení se stalo turné, které se v loňském roce zastavilo i v sále pražské Lucerny. A vypadá to, že Masona to stále nepřestalo bavit, což je pro fanoušky rozhodně pozitivní zpráva. Kromě samotného hraní, které letos zasáhne mnohem větší sály, nachystala formace Nick Mason's Saucerful of Secrets také živý záznam.

Ten vznikl v průběhu dvou show v londýnském sále Roundhouse. Počin s názvem "Live At The Roundhouse" zastihuje kapelu, kterou kromě Masona tvoří také kytarista Gary Kemp, bývalý koncertní baskytarista Floydů Guy Pratt, druhý kytarista Lee Harris a klávesák Dom Beken, ve skvělé formě. Jasně to ukazuje i čerstvě zveřejněná ukázka, jedenáctiminutová, tajemná i gradující, barvitá verze skladby "Set The Controls of the Heart of The Sun" (podívat se na ni můžete pod článkem) zvící délky neskromných jedenácti minut. Jako film i živé album vyjde nahrávka 17. dubna (jako 2-LP, CD/DVD a Bl-ray), už od 10. března se navíc snímek bude promítat ve vybraných kinech.

Ani letošní část turné se nevyhne České republice. Nick Mason se se svým programem tentokrát zastaví 27. května do pražského Fora Karlín.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY