Robert Plant představuje novou kapelu Saving Grace

05.03.2020 17:42 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Láska frontmana slovutných Led Zeppelin Roberta Planta k folkové hudbě z obou stran Atlantického oceánu je dobře známá. Však se projevovala už na albech jeho domovské formace. Později si vyzkoušel country (s Alison Krauss na Grammy oceněné desce "Raising Sand"), z anglického folku čerpá i jeho stále zatím aktuální projekt The Sensational Space Shifters. Nyní oznámil novou skupinu. Jmenuje se Saving Grace a rocker s ní plánuje turné po Americe.

Podle tiskového vyjádření máme prý "očekávat písně, které zasahují do široké sféry vlivů, které Planta muzikantsky formovaly, jmenovitě jeho dlouholeté vášně pro britský a americký folk, spirituály a tradiční blues a také oblíbené songy od interpretů, jako jsou Doc Watson, Donovan, Moby Grape nebo Low". A právě coververze "Everybody's Song" posledně jmenovaných dostala tu čest stát se prvním zveřejněným kouskem nového uskupení.

V tom kromě Planta hrají ještě Suzi Dian (vokály) a Oli Jefferson (perkuse) společně s veterány Tonym Kelseym (mandolína, akustická kytara) a Mattem Worleym (banjo, kytary). Zda se bude jednat pouze o koncertní projekt, nebo zda se kapela nakonec zavře do studia, stejně jako zda se vůbec kdy podívá na evropská, či snad dokonce česká pódia, je ve hvězdách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY