Cena Apollo 2019 bude znát držitele už 4. března

27.02.2020 18:16 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Již ve středu 4. března se dozvíme, kdo se stane devátým držitelem ceny české hudební kritiky Apollo za album roku 2019. Cena, jejíž součástí je šek na čtyřicet tisíc korun od Ochranného svazu autorského a již tradičně soška od Maxima Velčovského a Jana Jaroše, bude předána v pražském klubu Roxy.

Na cenu Apollo 2019 bylo nominováno těchto sedm alb:

Vojtěch Dyk: D.Y.K.
Hugo Toxxx: 1000
Khoiba: Khoiba
Margo: First I Thought Everyone's Staring at Me but Then I Realized Nobody Cared - All the Creatures I Met Sitting on the Back Seat and How to Deal with What I've Learnt
Vladimír Mišík: Jednou tě potkám
Vypsaná fiXa: Kvalita
Zvíře jménem Podzim: Září

Během slavnostního udílení, které začne ve 21 hodin, v Roxy zahrají speciální dvacetiminutové koncertní sety Zvíře jménem Podzim, Khoiba, Margo a Vypsaná fiXa. Živě vystoupí i Vojta Dyk, který za doprovodu kytaristy Jiřího Kalouska zazpívá dvě písně. Večerem provede hudební publicita a moderátor Pavel Kučera. Po udílení bude v klubu Roxy následovat afterparty. Vstupenky na Apollo 2019 lze koupit za 190 Kč v den akce v pokladně klubu Roxy či v předprodeji na Goout.net pod tímto odkazem.

Mediálním partnerem cen Apollo je Česká televize, která bude udílení živě streamovat zde. Stejně jako v minulých letech i o letošním ročníku ceny Apollo vznikne dokument režiséra Šimona Šafránka (King Skate), který bude následně odvysílán na ČT art. Udílení ceny Apollo 2019 proběhne za finančního přispění Státního fondu kultury ČR. Partnery udílení jsou Ochranný svaz autorský (OSA), Svaz autorů a interpretů (SAI) a kytary.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY