Marpův nejsilnější song "Na prach spálit" dostal potemnělou vizuální podobu

26.02.2020 08:18 - Hana Bukáčková | foto: Tony Košar

"Na prach spálit" je další skladba z alba "DVA" Marpa & TroubleGangu, která dostala vizuální podobu. Podle rappera je to nejsilnější song z celé desky a já se k tomuto názoru přidávám.

Píseň o zbytečnosti litovat sebe samotného, o osudu, démonech a o tom, jak si Marpo věci dělá po svém, zaujme chytlavým refrénem: "Všechno je tak, jak se to mělo stát, osudový věci, ty jsou napořád." Verše "Proč bych měl litovat, nechat si diktovat, že se nestalo, co si dávno přáli" jsou důkazem, že track je zároveň průvodcem osobité cesty, kterou kapela jde a na které se nenechá nikým manipulovat. Míchá rap s jinými žánry, postupné pokořuje mety a směřuje za vyššími cíli.

Režisérem klipu je Vasyliy Rusyn, jenž režíroval i song "Nejlepší". V potemnělém vizuálu s hořícím ohněm za zády členů skupiny nechává vyniknout obsah písně, z které číší obrovská energie a otevřenost. Část posluchačů namítá, že už to nejsou oni, že je to retro, popina, Linkin Park před dvaceti lety a podobně. Ale proč ne. Prostě "osudový věci, ty jsou napořád" a všechnu nenávist na prach spálit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY