Osmé album Biffy Clyro ohlašuje singl "Instant History"

21.02.2020 09:46 - Ondřej Kocáb | foto: facebook Biffy Clyro

Biffy Clyro patří dlouhodobě mezi vyhledávané a uznávané koncertní zážitky. Jejich živelná energie spojená s melodickými refrény láká fanoušky po celém světě. Na albech formace často ukazuje i svou druhou tvář - klidnější, trpělivější a zvukově čistější. Podobně tomu nejspíše bude rovněž na osmé studiové nahrávce, která by měla na pulty obchodů dorazit během tohoto roku. Prvním lákadlem na ni je singl "Instant History".

Již v minulosti se frontman Simon Neil zmínil, že desky jeho skupiny lze řadit do trilogií podle výsledného zvuku. Dalo se tedy očekávat, že chystaná placka naváže na "Ellipsis" (opět došlo na spolupráci s Richem Costeyem) nebo že bude vycházet z loňského soundtracku "Balance Not Symmetry". První singl "Instant History" v sobě opět nese klasické prvky tvorby Biffy Clyro - melodičnost, silný refrén, trojhlas. Klasické riffy, zdobící většinu skladeb, ovšem tentokrát chybí. Nově dominují klávesy a syntezátory, a píseň tak lze charakterizovat jako doposud nejpopovější počin v pětadvacetileté historii skotské kapely.

V textu se Neil zaměřil na změny. Dle něj se musíme snažit smířit s tím, že se vše neustále mění, zároveň bychom si však vždy měli stát za tím, v co věříme, a neměli bychom podléhat vlně jiných názorů. Videoklip v režii dvojice Sophia + Robert nabízí plno barev i podivností. Kromě (tradičně) do půl těla svlečeného frontmana se v něm objevují i bratři Johnstonovi a dívka zdobená koňským ocasem či oblečená v krinolíně. Nejvíce ale ze snímku vyčnívají chvíle s razantním zvoláním "This is the sound that we make, Can you hear it?"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY