- musicserver.cz">

Dave Grohl: "Nová deska Foo Fighters je hotová"

13.02.2020 13:05 - Ondřej Kocáb | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Foo Fighters letos slaví 25 let od založení. Již loni frontman Dave Grohl sliboval, že v roce 2020 přijde formace s řadou mimokoncertních aktivit. Mezi ty nejvýraznější jistě bude patřit desátá řadovka partičky ze Seattlu. A podle posledních zpráv je nástupce tři roky starého alba "Concrete And Gold", které vznikalo ve spolupráci s Gregem Kurstinem, již natočen.

V podcastu Billa Simmonse se Grohl zmínil o procesu tvorby kolekce i o plánovaném dokumentu zachycujícím cestování skupiny dodávkou na turné. "Právě jsme dokončili nahrávání našeho nového alba. Některé skladby, ty nejlepší, vznikly během pětačtyřiceti minut. Ale jsou tu i další, například jedna s riffem, na kterém dělám posledních pětadvacet let. Poprvé jsem jej nahrál ještě kdysi ve sklepě v Seattlu," prozradil zpěvák.

Následně přihodil i pár informací o chystaném filmu. "Udělal jsem rozhovor téměř se všemi. Beatles jezdili dodávkou, Guns N' Roses, Metallica, U2, všichni kdysi měli dodávku. Něco na tom období je, nosíte to v sobě jako odznak. Snímek však není o nějakých super zábavných historkách, je to daleko víc o tom odhodlání podstoupit to. Proč by někdo všeho zanechal, dal výpověď v práci jen kvůli dosažení svého snu bez jakékoliv garance úspěchu? Hladovíte, krvácíte, je vám špatně, jste naštvaní, dostanete se do potyček, do vězení, přesto všechno to ale dotáhnete zase k dalšímu koncertu. Každý zažil ten stejný příběh a to je ten klíč k úspěchu," řekl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY