Poppy na "I Disagree" děsí žánrovým bordelem

12.02.2020 15:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Kdo je Poppy? Přebal jejího alba "I Disagree" naznačuje, že jde o další krákoravý black metal. Obsah však všechny černokněžníky zklame podivným j-popem, který se záhy překlene do ještě podivnějšího heavy metalu a ještě asi do tří dalších stylů. Odpověď na úvodní otázku tak dost možná nezná ani sama zpěvačka.
6/10

Poppy - I Disagree

Skladby: Concrete, I Disagree, Bloodmoney, Anything Like Me, Fill the Crown, Nothing I Need, Sit / Stay, Bite Your Teeth, Sick of the Sun, Don't Go Outside
Vydáno: 10.1.2020
Celkový čas: 35:08
Vydavatel: Warner Music

Poppy je pseudonym pětadvacetileté americké muzikantky s platinovými vlasy a výrazem školačky. Na své třetí studiovce "I Disagree" ovšem odhaluje svoji skutečnou vnitřní hudební schizofrenii. Boření žánrových bariér je sice moderní (baví se jím třeba Chelsea Wolfe, Babymetal, Igorrr, Myrkur a mnozí další), ale Moriah Rose Pereira, jak se umělkyně jmenuje civilním jménem, pojem žánrový crossover posunula ještě o píď dále. Na její aktuální nahrávce se tak srážejí zdánlivě neslučitelné styly jako pop, j-pop, metal, EBM, rock i industrial, přičemž všechny se stihnu protočit téměř v každé písni. Z toho zvukového kolotoče by jednoho až rozbolela hlava.

Když se ve druhé skladbě "I Disagree" rozezvučí kovové kytary a posluchač se navnadí na syrovou, kytarovou jízdu, dostane se mu v refrénu nálože pop rocku. Tím to ale nekončí - žánrová diskotéka pokračuje až k prahu další skladby "Bloodmoney" s EBM úvodem. Konec zase převezmou rockové kytary a ty vystřídá zpěvaččin popový vokál. V tomto duchu strávíte s Poppy krásnou stresovou půlhodinku. Na jednu stranu je skvělé, že v dnešní době umí někdo provokovat a posluchače zneklidnit. Na stranu druhou jde o tak velký žánrový bordel, že je otázka, kdo je vlastně cílovou skupinou a zda vůbec existuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY