Smashing Pumpkins chystají na letošek další dvojalbum

06.02.2020 11:12 - Ondřej Kocáb | foto: Honza Průša, musicserver.cz

Smashing Pumpkins momentálně v Nashvillu připravují materiál pro další nahrávku. Tou by mělo být koncepční dvojalbum, a jak vyplývá z čerstvého interview s frontmanem Billym Corganem pro magazín The Tennessean, mělo by vyjít ještě letos. Zároveň se má jednat o první opravdové album po dva roky starém reunionu většiny členů z původní sestavy chicagské rockové formace.

Corgan se nejdříve usmířil s bubeníkem Chamberlinem, v roce 2016 se pak po šestnácti letech sešel ve studiu i s kytaristou Jamesem Ihou. Jediným chybějícím členem je baskytaristka D'arcy Wretzky, která vynechání svojí osoby nešla těžce a v médiích dokonce se zpěvákem svedla slovní válku. V roce 2018 vyšla první nahrávka po Ihově návratu do kapely, "Shiny And Oh So Bright" však byla považována spíše za první část ze série EP.

"Když jsme se dali opět dohromady s Jamesem, šli jsme za Rickem Rubinem a udělali jsme osm songů," prozradil minulý týden Corgan a dodal: "Tehdy to bylo vydáno jako klasická deska, už v té době jsem ale řekl - a myslel jsem to vážně -, že v mých očích to prostě není klasické album. Nepřistupovali jsme k tomu jako k předešlým deskám, což většinou bylo podobné jako natáčení filmu. V mnoha směrech tak tohle bude první album od našeho návratu. Děláme na tom už přes rok, momentálně máme 21 songů a chystáme se to vydat ještě letos jako dvojalbum."

Zda tentokrát dvaapadesátiletý rodák z Chicaga dodrží slovo a nového materiálu se opravdu dočkáme v roce 2020, teprve uvidíme. Musí se však nechat, že na chybějící nápady si Billy nemůže stěžovat. Vedle práce s domovskou partou se věnuje i sólové dráze. Pod svým celým jménem (William Patrick Corgan) vydal v listopadu svou třetí řadovku, sedmnáctiskladbovou kolekci "Cotillions".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY