Jarabáci na "Panu Býčkovi" baví humorem i pestrým zvukem

01.02.2020 15:40 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Skupina, která si říká Jarabáci, funguje od roku 1989 a na svém kontě má celkem šest desek. Ta nejnovější se jmenuje "Pan Býček" a podíleli se na ní členové formací Ponožky pana Semtamťuka, Klec, Traband a Monty Pičusův Létající Pes.
7/10

Jarabáci - Pan Býček

Skladby: Enigma, Měsíc září, Gellnerovka, Štěstí, To bych se styděl, Pařížská, By se rozdal, Tvůj klín, Pan Býček, Zjara, Padá, Až bude po mně, Co dodat
Vydáno: 22.11.2019
Celkový čas: 40:32
Vydavatel: vlastní náklad

Jarabáci jsou veselá parta hudebníků, která sází na alternativnější zvuk, pohybující se někde mezi rockem, šansonem a folkem. Za jejich hudební příbuzné bychom mohli považovat právě Traband, Hm... či Poletíme?, se kterými je pojí především svérázný smysl pro humor. Kromě textů, které jsou doslova plejádou hrátek s českým jazykem, zaujme i pestrá škála instrumentů, která na aktuální kolekci zní.

V čele stojí hned dvě violoncella. Ovládají je Jiří Čtyřoký a Ondřej Tichý (jediný původní člen) a jejich hudební souhra zní skvěle. Za vypíchnutí stojí úsměvná píseň "Gellnerovka", v níž kromě textu baví právě výborné violoncellové party. Sestavu doplňuje David Nesnídal hrou na cajon a Jakub Schmid, který obstarává akordeon, banjo, trubku, lesní roh či piano. V písni "To bych se styděl" zase oslňují zábavnými vokálními kreacemi. Jarabáci jsou zkrátka zdatní hudební všeumělové a jejich novinka "Pan Býček" by neměla uniknout žádnému fanouškovi všech výše zmíněných uskupení, zvlášť těm, kteří ocení zvukově pestrý počin a lehce alternativnější smysl pro humor.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY