Kompilace "Sny zůstanou" nabídne průřez celou tvorbou Petra Muka

23.01.2020 18:39 - Honza Balušek | foto: Warner Music CZ

Počátkem února, konkrétně čtvrtého, by zpěvák Petr Muk oslavil pětapadesáté narozeniny a k tomuto výročí vychází už v pátek 24. ledna kompilace jeho největších hitů. Kolekce nazvaná "Sny zůstanou" neobsahuje skladby pouze z jeho sólové kariéry, ale mapuje také jeho působení v kapelách Oceán a Shalom. Na CD verzi najdou fanoušci devatenáct písní, vinylová 2LP edice pak nabídne o jeden kousek více.

Mukovy nedožité pětapadesáté narozeniny nejsou jediným letošním půlkulatým nebo kulatým výročím. Před pětatřiceti lety se zrodil Oceán a před třiceti lety vydal svoje debutové album "Dávná zem". Před dvaceti lety pak třeba vyšlo zpěvákovo úspěšné sólové album "Jizvy lásky" a před deseti lety jeho poslední řadovka nazvaná "V bludišti dnů". A bohužel 24. května uplyne i deset let od jeho tragické smrti.

Kompilace "Sny zůstanou" obsahuje tyto skladby: Ráchel, Dávná zem, Prázdná ulice, Naděje, Až jednou, Léto měsíců, Bon soir, mademoiselle Paris, Pastýř stínů, Stín katedrál, Přicházíš s láskou, Zrcadlo, Neusínej, Tančíš sama, Něžné dotyky, Láska tě spoutá, Láska, ta nebezpečná věc, Sny zůstanou, A stejně tě ztrácím, Spolu, Adonai (pouze na vinylové edici).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY