Michael Kiwanuka dorazí v červenci do Prahy

23.01.2020 10:23 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Britský soulový hudebník Michael Kiwanuka se v průběhu turné ke třetí řadovce, jednoduše nazvané "KIWANUKA", zastaví 20. července i v pražském Lucerna Music Baru. Čerstvý nominant NME Awards se do České republiky vrátí po třech letech od premiéry na Colours of Ostrava. Vstupenky na pražský koncert jdou do prodeje v pátek 24. ledna, dostupné budou prostřednictvím sítí GoOut.cz, Ticketmaster či na oficiálním webu klubu.

Kiwanuka začal se skládáním hudby již v šestnácti letech. Své první písně vydal v roce 2011 na ípíčkách "Tell Me a Tale" a "I’m Getting Ready". Zlom přišel s debutovým albem "Home Again" v roce 2012. Tehdy byl jako vítěz BBC Sound 2012 nominován jak na prestižní Mercury Prize, tak na BRIT Awards. Ještě větší poprask u kritiků vzbudila o čtyři roky později jeho dvojdeska "Love & Hate". Tehdy opět (žel opět neúspěšně) bojoval jak o Mercury Prize, tak o dvě sošky na BRIT Awards.

Poslední studiovka "KIWANUKA" vyšla 25. řijna u labelu Polydor Records. Nahrávalo se v Los Angeles, New Yorku a Londýně pod taktovkou producentského týmu v čele s Danger Mousem a Inflem. Mix soulu a blues s trochou psychedelie opět funguje a jednatřicetiletému muzikantovi vynáší další nominace na ceny, tentokrát na NME Awards, které se budou udělovat v únoru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY