Aneta Langerová a Korben Dallas prozradili více o společném projektu. Uvádí ho písní "Rozhodnutia"

20.01.2020 08:19 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Už koncem minulého roku oznámili Aneta Langerová a Korben Dallas, že chystají společné EP, se kterým vyrazí na klubové turné po Česku a Slovensku. Nyní začíná toto spojení dostávat konkrétnější obrysy. Ze tří dosud hotových písní totiž umělci zveřejnili první ochutnávku s názvem "Rozhodnutia". A rovnou ji doprovází videoklip.

V songu zpívají o tom, že i špatné rozhodnutí je lepší než žádné. A pro slovenskou skupinu i českou zpěvačku se jedná o zcela novou polohu, než na kterou jsou u nich fanoušci zvyklí. "Kluci se mě zeptali, jestli umím zpívat slovensky a rapovat. Po úvodním šoku se ukázalo, že to jde," vysvětluje Aneta Langerová. "Z této písničky jde čistá radost, při jejím nahrávání jsme se velice pobavili," dodává Juraj Benetin, hlas Korben Dallas.

Neznamená to však, že se v podobném duchu ponesou i další společné skladby na připravovaném EP. "Budou různorodé - některé veselé, některé vážné, některé jsou slovensky, jiné česky, jsou tam duety i skladby, kde zpívá pouze jeden z nás. Ale všechny je spojuje snaha najít jedinečný společný výraz, který se bude lišit od toho, co děláme každý samostatně," upřesňuje Benetin.

Skladba "Rozhodnutia" vznikala v prešovském studiu Experientia, produkoval a mixoval ji kytarista Korben Dallas Ľuboslav Petruška. Cílem bylo neomezovat se žádnými zavedenými rutinami a co nejvěrněji zachytit jednotlivé momenty a interakci mezi hudebníky, pokud možno s lehkostí typickou pro koncerty.

Videoklip vznikal v Bratislavě, částečně ve studiu Cobra Sound v Rusovcích, částečně v autě cestou ze studia. "Moje dvorní fotografka Helena Kadlčíková si sedla na místo spolujezdce, a když jsme o dvacet minut později zastavili na bratislavském Hlavním nádraží, základ klipu byl hotový," vzpomíná Langerová.

Zbytek materiálu na zmiňované EP dokončí hudebníci na soustředění v Prešově koncem ledna. S českou interpretkou pojede na východ Slovenska i violoncellistka a písničkářka Dorota Barová, která hraje v její kapele a působí se členy Korben Dallas ve formaci Tugriki.

Druhý singl, který by měl brzy následovat, se bude jmenovat "Konečně". Celá nahrávka vyjde ještě před začátkem turné, tedy v březnu. Dostupná bude digitálně v distribuci Supraphonu, fyzický nosič vyjde v limitované edici a prodávat se bude pouze na koncertech.

Aneta Langerová & Korben Dallas - Turné 2020:

24. 3. Olomouc, S-klub
25. 3. Ostrava, Akord
26. 3. Brno, Sono Centrum
27. 3. Pardubice, Žlutý pes
28. 3. Praha, Palác Akropolis
3. 4. Trenčín, Piano club
4. 4. Banská Bystrica, Robotnícky dom
5. 4. Košice, Tabačka
7. 4. Žilina, Mestské divadlo
8. 4. Bratislava, Majestic Music Club



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY