POST-IT jsou na EP "Co tě neposílí, to tě zabije" pestří. Jako vždy

17.01.2020 15:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

POST-IT jsou definitivně zpět - po deseti letech vydávají nový materiál. EP "Co tě neposílí, to tě zabije" připravovali od svého comebacku před dvěma lety. Kromě tří singlů, které kapela postupně zveřejnila, na něm najdeme i tři zcela nové písně. Výsledek je příjemně barevný.
7/10

POST-IT - Co tě neposílí, to tě zabije (EP)

Skladby: Ragnarok, NITROglycerin, Valkýra, Bonnie, Opět sami, Fénix
Vydáno: 13.12.2019
Celkový čas: 20:48
Vydavatel: Supraphon
Minialbum otevírá ekologicky zaměřený "Ragnarok", asi nejpestřejší kousek novinky - baví dříve ne tak zjevně využívanými elektronickými aranžemi i výrazným refrénem. Následující "NITROglycerin" naopak překvapí ryze popovým soundem i Czendovým vokálem zkresleným autotunem. Ani tato poloha není vyloženě špatná, skladbě ovšem chybí výraznější nápad, který by nutil k dalším poslechům.

Chuť spravuje téměř nu-rockově nostalgická "Valkýra". Výborná, svižná, divoká píseň čerpající z odkazu vlastních kořenů. Ani vztahová balada "Bonnie" s hostující zpěvačkou Martinou Pártlovou nevyznívá špatně a dává prostor vychutnat si dlouho neslyšený Czendův vokál, který chtě nechtě na klubové scéně chyběl. Předposlední položkou je politicky a společensky lehce angažovaný singl "Opět sami", kterým POST-IT celou novou etapu před časem otevírali, a vše uzavírá "Fénix", která trochu klišovitě využívá tématu povstání bájného ptáka z popela. Přesto je toto ípíčko příjemným návratem kapely, která má na klubových pódiích stále své místo. Povedlo se jí skloubit současný zvuk, včetně elektronických prvků, se svým hudebním výrazem vytvořeným v období vydání debutu "Ideál". A že je počin hudebně a žánrově pestrý a nejednotný, tak na to jsme u téhle bandy zvyklí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY