Spoko natočil příjemný duet s Mirkou Miškechovou "Aj ty to tak cítiš"

14.01.2020 12:48 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Frontman formace Smola a hrušky Jozef Spoko Kramár se rozhodl vyzkoušet i riskantní sólovou cestu. Po prvním úspěchu se singlem "Plamene" přichází nyní s jeho následovníkem, společnou písní s Mirkou Miškechovou "Aj ty to tak cítiš". Miškechovou u nás známe především díky duetům s Xindlem X a taky díky povedenému druhému albu "My name is Mirka not Miška".

Štěstí se častokrát musí jít naproti a doslovně to udělala i tato hudebnice. Oblíbila si písničku formace Smola a hrušky "Honey, honey", ve které zpívala superstaristka Zdenka Predná, a hned ji napadlo, že podobnou spolupráci by si ráda střihla s kapelou i ona. Na koncertu Jarka Nohavici potkala právě Spoka a začala mu zmíněnou skladbu notovat. Zpěvák ji neodpálil jakou neodbytnou fanynku, naopak se k ní přidal, a tak se seznámili. Když pak hledal partnerku pro tento duet, vzpomněl si právě na Mirku Miškechovou. Oslovil ji přes Instagram a ona s nadšením kývla.

"Sedli jsme si do zkušebny a začali si povídat s tím, že jí pustím několik písní. Aby si vybrala. Jako první jsem pustil 'Aj ty to tak cítiš', Mirka si to poslechla a řekla, že další už pouštět nemusím. Tohle je ten pravý song, ze kterého má husí kůži. A protože text nebyl ještě úplně hotový, ještě v ten den jsme ho ve studiu dokončili. Málokdy se stane, že všechno do sebe tak pěkně zapadá," popsal Spoko následující události.

Klip se natáčel v prostorách galerie Tricklandia ve Starém Smokovci. Kameru a triky si vzal na starost Pavol Varga, mix a zvuk Martin Migaš. Hlasy obou interpretů jsou velmi charismatické, pasují k sobě, písnička je také příjemná, její problém však tkví v až příliš často se opakující melodické smyčce, neuškodilo by jí přece jen víc košatosti. Spoko pracuje na dalších sólových kusech, domovská kapela zároveň pro letošek chystá na Slovensku speciální akustické turné. Na něm se Mirka Miškechová představí jako host.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY