"All I Want for Christmas Is You" Mariah Carey poprvé dobylo americkou hitparádu. Po 25 letech!

19.12.2019 16:03 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Jedna písnička a Mariah Carey by si na ní mohla postavit celou další kariéru. "All I Want for Christmas Is You" vyšla přesně před čtvrtstoletím, od té doby se stala jednou z nejhranějších svátečních písní, ale nikdy nedobyla vrchol americké hitparády. Až letos.

Opravdu, trvalo to celých pětadvacet let, než zpěvačka svou vánoční hymnu dostala až na vrchol Billboard Hot 100. Můžeme se sice jen dohadovat, co za tímto aktuálním úspěchem je, ale klidně bychom si tipli, že hlavně streaming. Výsledná čísla hlavní americké hitparády se totiž už počítají z prodejů, počtu vysílání v rádiích a také z přehrání na streamovacích platformách. A právě na nich mohla Mariah získat bonusové body.

"All I Want for Christmas Is You" je teprve druhou vánoční písní, která se může pochlubit tímto úspěchem. Poprvé a dosud naposledy se to povedlo The Chipmunks s "The Chipmunk Song" v roce 1958. Mariah si díky této skladbě připsala už 19. položku na špici americké hitparády, čímž jí na The Beatles, kteří ji dobyli dvacetkrát, schází už jen jedno vítězství.

Zpěvačka ale ve vánočním útoku nepolevuje. Kromě toho, že letos vydala k písničce i alternativní klip z před pětadvaceti lety nepoužitých záběrů, v pátek představí zbrusu nové, letos natočené video.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY