The Amazons přejí Veselé Vánoce a zvou na Rock For People

16.12.2019 07:32 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Britská formace The Amazons přeje Veselé Vánoce a jako dárek přidává další koncerty po celé Evropě, v rámci kterých se příští rok opět představí i v České republice. Pár měsíců po prvním sólovém vystoupení v pražském Café V lese čtveřice doplní soupisku festivalu Rock For People, konajícího se od 18. do 20. června 2020 v areálu bývalého vojenského letiště v Hradci Králové. Zařadí se tak po bok kapel jako Green Day, Fall Out Boy nebo Weezer.

Na hradeckém festivalu se představili již v roce 2017. Tehdy ještě jako neznámí mladíci přivezli eponymní debutovou deskou. Od té doby uteklo hodně času a přišla také druhá, zdařilá řadovka "Future Dust". Album, přenášející temnou rockovou minulost do přítomnosti, nabízí deset silných melodií s bluesovými prvky.

"Hledali jsme těžší zvuk a našli jsme ho návratem k blues," říká zpěvák Matt Thomson a pokračuje: "Díky Led Zeppelin jsme objevili Howlin' Wolfa a prozkoumali jsme jeho katalog. Četl jsem 'Hellfire', biografii Jerryho Lee Lewise a zamiloval jsem se do biblického jazyka, který používal k popisu svojí ďábelské hudby."

Šestadvacátý ročník festivalu Rock For People proběhne v novém, červnovém termínu za přítomnosti hvězdných jmen. Mezi ta hlavní patří Green Day, Fall Out Boy, Weezer, The 1975, P.O.D., Black Veil Brides, The Pretty Reckless či Catfish And The Bottlemen.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY