Skillet svůj česko-slovenský trojboj zakončili v Praze

30.11.2019 14:12 - Jan Trávníček | foto: Marie Trávníčková

Před pár lety neměli Skillet o nějaké České republice ani tušení. A teď tady hrají tak často, že už velmi dobře vědí, co jsme zač. Navíc je náš sesterský časopis Fakker při každé návštěvě poctivě vyzpovídá, takže už o nic víme téměř všechno. V Praze se jejich fanoušků sešlo nejvíce z celého turné.

Live: Skillet

místo: Malá sportovní hala, Praha
datum: 28. listopadu 2019
support: Devour The Day
setlist: Feel Invincible, Not Gonna Die, You Ain't Ready, Whispers In The Dark, Legendary, Lions, Awake And Alive, Back From The Dead, Save Me, Hero, Anchor, Undefeated, Victorious, Stars, Comatose, Monster, Rebirthing, The Resistance
Fotogalerie

Skillet, Malá sportovní hala, Praha, 28.11.2019
© Marie Trávníčková
Devour The Day byli slibnými předskokany. Žánrově jsou si se Skillet blízko, za sebou mají turné se samými skvělými kapelami - Hinder, Pop Evil, Theory Of A Deadman nebo Sick Puppies. Bohužel to ale všechno zhatil zvuk v Malé sportovní hale. Zpěváka nebylo slyšet, nebylo mu rozumět a melodie v tom zvukovém marastu, kde byly jasně čitelné jen riffy a bicí, aby jeden pohledal. Cover "Smells Like Teen Spirit" navíc ve slokách ukázal, že frontmanovi Blakeu Alissonovi do hlasového fondu bohužel mnoho naděleno nebylo. Velké zklamání.

U Skillet se zvuk trochu zlepšil, ideální ale nebyl. Kapela se k nám vydala na podporu nejnovější desky "Victorious", ale zahrála z ní bohužel pouhých pět skladeb. Nejvýraznější z nich byla balada "Anchor". To je totiž tak silná věc, že ji na koncertech budou hrát ještě léta. Není divu, že už ji rovnou natiskli i na trička. Taková "Sick Of It" ale na tričku byla taky a pro aktuální turné ji formace ze setlistu vyřadila.

Skillet, Malá sportovní hala, Praha, 28.11.2019
© Marie Trávníčková
Jinak ale zaznělo skoro všechno podstatné, detaily můžete vidět v setlistu výše. Speciální upozornění si ale zaslouží ještě písničky "Lions" a "Stars", které formace zařadila stejně jako o pár dní dříve v Bratislavě, naopak fanoušci v Brně a Vídni podobné štěstí neměli.

Rockově říznutá show navázala na úspěšné koncertní zářezy v našich končinách v minulých letech, viděli jsme bubenické i pěvecké sólo Jen Ledger, zpěvákovu manželku Korey, které její muž pro její pohyb na pódiu překřtil před lety na pantera a stejný motiv si dal i vytetovat. V Praze ji označil za ninju.

Skillet, Malá sportovní hala, Praha, 28.11.2019
© Marie Trávníčková
Velkému milovníkovi komiksů, který má obrázek Spider-mana i na noze, se dařilo zabavit publikum energickým programem plným hecování na všechny strany, působivé byly superhrdinské plamenomety s oxidem uhličitým, jen je škoda, že dostaly prostor pouze na polovinu třetí skladby. Nechyběl úvodní křesťanský proslov před "Hero" ani podobné vyznání o depresích a Chesteru Benningtonovi před "Victorious", kterého John Cooper sice nikdy osobně nepoznal, avšak považoval jej za svého hudebního mentora.

Obecně dobrým dojmům korunovaným nestárnoucí smrští "Monster" trochu ublížila jen přezíravá otázka na to, jestli vůbec víme, co je to Díkůvzdání, a stěží uvěřitelné tvrzení, že jsou s kapelou rádi, že ho místo s rodinou slaví v Praze prací. Ale jinak to bylo moc fajn.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY