Turné "Not in This Lifetime" Guns N' Roses je definitivně u konce

25.11.2019 11:05 - Honza Balušek | foto: Geffen Records

Ještě před pár lety bychom tomu nevěřili, ale tři hlavní postavy Guns N' Roses, tedy Axl Rose, Slash a Duff McKagan, se daly dohromady a v roce 2016 vyrazily na turné, pojmenované ironicky "Not in This Lifetime", které se v létě 2017 zastavilo i v pražských Letňanech. Nyní je série koncertů definitivně u konce a magazín Billboard sečetl spoustu čísel a dal dohromady několik informací, které se této obrovské šňůry týkají.

První koncert tour se konal v losangeleském klubu The Troubadour, kde reformovanou skupinu vidělo pouze šťastných pět set fanoušků. Oficiální start se uskutečnil o pár dnů později v T-Mobile Areně v Las Vegas. A pak už skupina vyrazila na celkem 158 koncertů po celém světě. Prodalo se 5 371 891 vstupenek s tržbami 584,2 milionu dolarů. To z něj učinilo třetí nejvýdělečnější turné v historii. Poslední dvě vystoupení se konala počátkem listopadu opět v Las Vegas, tentokrát v The Colosseum v Caesar's Palace.

Co bude s Guns N' Roses nyní dál? Jednotliví členové se v minulých měsících vyjadřovali k tomu, že pracují na nových písních, které by měly vyústit v reunionovou desku, ale dokud není oficiálně oznámena, je to jen zbožné přání fanoušků. Vždyť si ještě pamatujeme, jak dlouho se mluvilo o "Chinese Democracy"...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY