Neil Young příští rok konečně vydá 45 let starou desku "Homegrown"

25.11.2019 14:56 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Neil Young je nezastavitelný: jen pár týdnů po vydání alba "Colorado" ohlašuje další počin. Tentokrát však nepůjde o nový materiál, jako tomu bylo při spolupráci s kapelou Crazy Horse. Bude se jednat o písně napsané během let 1974-1975. Kolekce "Homegrown" měla dokonce vytvořený i obal, těsně před jejím vydáním se však kanadský veterán rozhodl vše stopnout a místo ní vydal nahrávku "Tonight's The Night".

Pětačtyřicet let od svého vzniku se však deska v obchodech objeví. "'Homegrown', napsaná v polovině sedmdesátých let, bude naší první nahrávkou v roce 2020. Na vinylu bude znít skvěle, přesně jak bylo zamýšleno. John Hanlon se momentálně stará o mastering, pěkně postaru, analogově. Takto nahrávky vznikaly, když jsme začínali. A díky tomu také zněly tak perfektně. Lidé říkali, že s 'Homegrown' je to nemožné, že originální pásky jsou příliš poškozené. S tím jsme však nesouhlasili. Pečlivě jsme všechny obnovili a všechny skladby vypustíme na vinylu a digitálně," informoval hudebník na svých stránkách Neil Young Archives.

Převážně akustické album "Homegrown" vzniklo dle jeho slov jako reakce na jeho tehdejší složitý vztah s herečkou Carrie Snodgress. K vydání prý nedošlo pro příliš emotivní a odhalující obsah. Young tvrdí, že jde o nahrávku plnou lásky, ztrát a zkoumání. On sám ji taktéž označil jako doposud neznámý most mezi "Harvest" a "Comes a Time".

Tracklist desky "Homegrown" je následující: Separate Ways, Try, Mexico, Love is a Rose, Homegrown, Florida, Kansas, We Don't Smoke It, White Line, Vacancy, Little Wing, Star of Bethlehem



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY