Joseph Shabason nabídne v Kabinetu MÚZ experimentální jazz

23.11.2019 14:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nejneoblíbenějším dnem týdne bývá pondělí a v Kabinetu MÚZ se ho 25. listopadu pokusí zpříjemnit Joseph Shabason a Tomáš Vtípil.

Joseph Shabason (CAN / Western Vinyl, experimental jazz/ambient jazz)

Kanadský skladatel, saxofonista a hráč na dechové nástroje, který se podílel na ikonických deskách kapel The War On Drugs a Destroyer, přijíždí do Brna představit své aktuální album "Anna" (Western Vinyl). Joseph Shabason nás zavede do tajných zákoutí světa a mysli. Jeho ambientní jazzové plochy zcela záměrně ztrácejí pojem o čase a době. A tak zároveň proplouváme budoucností jak ze světa Vangelisova soundtracku k "Blade Runner", abychom vzápětí dostali nápovědu ve formě osmdesátkové new age relaxační hudby, které není cizí soft rocková stylistika.

Na aktuální desce "Anna" zachycuje Shabason boj své matky s Parkinsonem. Album se stává skutečným osobním, podmanivým dokumentem, který Pitchfork popisuje jako "mezigenerační trauma v upřímných diskusích, kde nejsou hranice zvukové ani emocionální". Je to hudba, která zachycuje statečnost a volná forma inverze jazzové a soft rockové stylistiky, která jasně definoval Shabasovou dřívější tvorbu. Těšit se můžeme na ambientní výlet bez dogmaticky vytyčených hranic.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY