Slza ve "4 ráno" zobrazuje toxický vztah

26.11.2019 11:55 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Už čtvrtou skladbu ze své stále chystané třetí desky představuje kapela Slza. Novinka "4 ráno" je v jejich repertoáru unikátní tím, že se jako autor hudby poprvé představuje zpěvák Petr Lexa, přičemž o text se podělil s Ondřejem Ládkem (neboli Xindlem X). Stejně jako předchozí trojice nových písní i tato vznikla v zahraniční produkci, tentokrát ve spolupráci s Eddem Hollowayem. A bohužel je prozatím tou nejslabší. Kapela se sice dle svých slov snaží o rockovější zvuk, ale ve studiu pak někdo kytary stáhl úplně na minimum, takže z písně nejvíce čiší otravný, stále se opakující jeden tón klavíru.

A přitom téma písně je velmi osobní. Zpěvák přibližuje, že text vychází z nepříjemných zážitků z jeho vlastní minulosti: "V textu vyprávím o jednom svém nešťastném vztahu, který jsem zažil asi čtyři roky zpátky. Tehdy bylo těch bezesných nocí spoustu. Seděl jsem doma v pokoji, v ruce držel telefon a čekal, až zavolá. Někdy se tak stalo, někdy ne. Trvalo mi dlouho, než jsem se odhodlal a řekl 'dost'."

Toxický vztah zobrazuje i příběh videoklipu, v němž logicky zcela absentuje druhý člen skupiny Lukáš Bundil. Vizuál dojem z písničky o něco vylepšuje, pro mužskou část publika určitě i díky krásné a ne zcela oblečené Viktorii Čumpelíkové. Ostatně celý klip se odehrává v posteli...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY