Třetím headlinerem Rock for People budou The 1975

15.11.2019 12:35 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Festival Rock for People minulý rok oslavil 25. narozeniny, a následujícím ročníkem tak vstoupí do druhého čtvrtstoletí své existence. A dle zatím zveřejněných jmen půjde o start přímo raketový, neboť hlavními hvězdami v roce 2020 bude americká punk-rocková legenda Green Day a pop-punkeři Fall Out Boy. K nim se nově přidají populární pop-rockeři The 1975, kteří ovládnou první den festivalu.

The 1975 vznikli v roce 2002 v Anglii a dosud vydali tři desky. Na příští rok ale připravují novinku "Notes On A Conditional Form", která vyjde 21. února. Z ní už kapela stačila vypustit dva singly, přičemž ten první, "People", překvapil svou nezvyklou syrovostí a punkovou energií. V říjnu na něj navázali písní "Frail State Of Mind".

Pořadatelé kromě posledního headlinera oznámili také další várku interpretů, mezi nimiž figuruje výtečná elektro-rocková formace z Holandska De Staat, která Českou republiku naposledy navštívila letos v říjnu. Kromě ní přijedou také američtí metalcoristé Motionless In White, britské pop-punkové naděje Neck Deep, post-hardcoristé Dream State v čele se zpěvačkou CJ Gilpin a populární parta ze Slovenska Horkýže Slíže.

Vstupenky na festival, který se příští rok koná v netradičním termínu 18. až 20. června, jsou k dispozici na webu festivalu za 2 590 Kč, v případě vstupenky na jméno pak za 2 490 Kč. Nově je možné si pořídit také jednodenní vstupenky na čtvrtek za 1 690 Kč, pátek za 1 890 Kč a na sobotu za 1 790 Kč. Předprodej jednodenních vstupenek startuje 18. listopadu v limitované edici tisíc kusů. Další nová jména, která se přidají k těm stávajícím, pořadatelé ohlásí brzy, a to formou adventního kalendáře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY