Marta Kubišová se výjimečně vrátí na pódium Lucerny, vydává i novou kompilaci

15.11.2019 08:54 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

V neděli 17. listopadu uplyne třicet let od Sametové revoluce, a tak je jasné, že součástí připomínky změny režimu musí být i jedna z jejích nejvýraznějších tváří. Jen pro tuto událost se Marta Kubišová vrátí z hudebního důchodu a v sobotu 16. listopadu vystoupí na speciálním koncertě ve velkém sálu pražské Lucerny. Spolu s ní se představí i Honza Křížek a Vojtěch Dyk.

Speciální koncertní večer však není jedinou novinkou u této stále vitální zpěvačky. Už v pátek vychází nová kompilace jejích skladeb s titulem "Depeše - Výběr písní 1965-2019", která přináší na CD a streamingu devatenáct skladeb z její kariéry, LP pak nabídne z kapacitních důvodů písní pouze třináct. Obě však uzavírá letos nahraná nová verze slavné skladby "Modlitba pro Martu", která se stala jedním ze symbolů 17. listopadu 1989. Právě tato skladba zazní v neděli v 17.11 z éteru mnoha rádií, která se projednou spojila, aby toto významné výročí naší země připomněla.

Tracklist CD je následující: Loudá se půlměsíc, S nebývalou ochotou, Cesta, Lampa, Ring-o-ding, Magdalena, Jesse, pojď spát, A to mě trápí, Nepiš dál, Modlitba pro Martu, Nechte zvony znít, Depeše, Dobrodružství s bohem panem, Já dovedu lhát, Nechci být ta druhá, Hej, Jude, Mamá, Cesta tvá má být tvůj cíl, Modlitba pro Martu 2019.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY