Charli XCX na "Charli" představuje svou verzi futuristického popu

12.11.2019 17:00 - Honza Balušek | foto: instagram.com/charli_xcx/

Deska "Sucker" sice vyšla už v roce 2014, těžko bychom ovšem mohli Charli XCX nařknout z lenosti. Právě naopak. V mezičase vydala spoustu singlů, spoluprací či mixtapeů a i třetí řadovka by vyšla už před dvěma lety, kdyby ji nějaký hacker neukradl. Na "Charli" jsme si tak museli počkat až do letoška.
7/10

Charli XCX - Charli

Skladby: Next Level Charli, Gone (feat. Christine and The Queens), Cross You Out (feat. Sky Ferreira), 1999 (feat. Troye Sivan), Click (feat. Kim Petras & Tommy Cash), Warm (feat. Haim), Thoughts, Blame It On Your Love (feat. Lizzo), White Mercedes, Silver Cross, I Don't Know Why, Official, Shake It (feat. Big Freedia, CupcakKe, Brooke Candy & Pabllo Vittar), February 2017 (feat. Clairo & Yaeji), 2099 (feat. Troye Sivan)
Vydáno: 13.9.2019
Celkový čas: 50:53
Vydavatel: Asylum

Co na třetím albu Charli XCX zaujme okamžitě, je jeho vrstevnatá a místy až futuristická produkce. Zatímco pro jiné dokáže napsat přímočarou rádiovou hitovku, pro sebe si schovává propracovanější a v dobrém slova smyslu podivnější písničky. A ještě něčím nahrávka překvapí - v pouze šesti skladbách z patnácti neúčinkuje žádný host, jinak se jich na "Charli" objevuje hned čtrnáct. Asi zpěvačka, skladatelka a producentka tentokrát ve studiu v žádném případě nechtěla být sama.

Hned dvakrát je přítomný australský sympaťák Troye Sivan. Ten jí vypomohl v asi největším hitu "1999" a pak ještě oproti tomu i v největší šílenosti "2099", která má k rádiovému hitu opravdu daleko a celou kolekci uzavírá. Skvěle dopadly také spolupráce s Christine and The Queens ("Gone"), HAIM ("Warm") či americkou rapperkou Lizzo ("Blame It on Your Love"). Možná ubylo jasných hitů, ale přibyla práce se zvuky, aranžemi a strukturou skladeb. Pořád je to ale pop, takže občas by silnější refrén neuškodil. Skladby, hlavně ke konci stopáže, pak už totiž začínají trochu splývat.

P. S.: Pokud recenzi čtete včas, může se vám hodit informace, že 14. listopadu Charli XCX představí i písničky z této desky naživo v pražském klubu Roxy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY