Neil Young by chtěl získat občanství USA, brání mu v tom ale kouření marihuany

12.11.2019 12:41 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Spousty lidí po celém světě mají jeden velký sen - stát se občany Spojených států amerických. A kdo by to byl řekl, že o to stejné usiluje i Neil Young. I když ten je přece jen v poněkud jiné situaci než běžní žadatelé.

Slavný hudebník se narodil v Kanadě, ale naprostou většinu svého života prožil v USA, kde se cítí jako doma, protože tam mimo jiné platí daně a má celou rodinu, jejíž členové jsou Američané. Letos se rozhodl, že i pro něj nastal čas zažádat o americké občanství (přesněji chtěl by být zároveň občanem USA i Kanady). Doufal, že vše se podaří vyřídit do 12. listopadu, kdy oslaví 74. narozeniny. Podle rozhovoru, který poskytl Los Angeles Times, absolvoval s úředníky rozsáhlou konverzaci, z níž vyšel bez problémů. Později mu však bylo řečeno, že jeho žádost o občanství zatím není vyřízena, protože kouří marihuanu, a lidé, kteří tak činí, mohou představovat problém.

Neil Young se také svěřil, že jedním z hlavních důvodů žádosti o americké občanství byla touha hlasovat příští rok v prezidentských volbách. Zatím to však vypadá, že jeho hlas započítám nebude.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY