5 (+ 2) koncertních filmů na Netflixu s českými titulky

27.11.2019 14:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Streamovací gigant Netflix do Česka vstoupil již před několika lety, ale až od od půlky října letošního roku spustil také českou lokalizaci. Kromě spousty filmů a seriálů nabízí s českými titulky i různé koncertní filmy a my jsme pro vás vybrali ty nejlepší z nich. A jako bonus máme i dva domácí kousky.

Bruce Springsteen - Springsteen on Broadway

Pro fanoušky Bruce Springsteena muselo být představení "Springsteen on Broadway" naprosto unikátním zážitkem. Během 236 večerů, kdy byl na pódiu pouze on, kytara a klavír, se s nimi podělil nejen o několik svých písní, ale také o spoustu historek ze svého života. Naštěstí pro nás Netflix dvě vstoupení zaznamenal a intimní, více než dvouhodinový večer s Bossem můžeme prožít i my. Kouknout se na něj můžete zde.


Beyoncé - Homecoming

V roce 2018 vystoupila Beyoncé v USA jen dvakrát, a to pouze během dvou víkendů festivalu Coachella. Koncerty to ovšem byly zcela speciální, epické a všemi následně chválené. Během vystoupení ji doprovázela téměř stovka hudebníků a tanečníků, hudební základ tvořila pochodová kapela. "Homecoming" přináší nejen samotný koncert, ale také záběry ze zkoušek na něj a ze života zpěvačky. Pustit si ho můžete tady.


Taylor Swift - Reputation Stadium Tour

Pokud je Ed Sheeran největší současnou mužskou hudební hvězdou, tou ženskou je bezpochyby Taylor Swift. Ta se minulý rok vydala na velké turné na podporu alba "Reputation" a Netflix přesně na Silvestra 2018 uvolnil záznam z koncertu v texaském Arlingtonu. Kromě velké show a spousty hitů se během něj dočkáte i verze "Shake It Off", ve které Taylor pomohly zpěvačky Charli XCX a Camila Cabello. Na spoustu třpytek a chytlavých refrénů se můžete podívat zde.


Hikaru Utada - Laughter In The Dark Tour

Výhoda Netflixu tkví i v tom, že na něm můžete najít snímky z různých koutů světa, ke kterým byste se jinak nedostali. A když mají navíc i české titulky... Japonská zpěvačka Hikaru Utada je jednou z největších asijských hvězd, její debutové album se v Japonsku stalo nejprodávanější deskou všech dob, takže turné "Laughter InThe Dark Tour" z minulého roku bylo velkou událostí, jejíž záznam si můžeme pustit i my v Česku. A rozumět tomu, co mezi písničkami říká.


Michael Jackson - This Is It

I do historie v tomto přehledu zabrousíme. Ještě než si letos polovina světa začala myslet, že byl Michael Jackson opravdu pedofil, znali jsme ho jako jednu z největších hudebních hvězd, pokud ne vůbec tu největší. Snímek "This Is It" jej zachycuje při přípravách londýnských koncertů, během nichž bohužel tragicky zemřel. Připomenout si tento film, který jste pravděpodobně viděli už v roce 2009 při jeho uvedení do kin, můžete zde.


Ewa Farna - Neznámá známá

S českou lokalizací začal Netflix do své databáze přidávat i filmy z naší provenience a mezi nimi najdeme i dokument "Ewa Farna 10: Neznámá známá". Ten se měl původně točit kolem speciálního koncertu ve Foru Karlín k oslavě deseti let Ewy Farne na scéně, nakonec však spíše mapuje celou její dosavadní kariéru. Vzhledem k tomu, že se ve filmu často mluví polsky, potěší, že i tyto věty obsahují překlad do češtiny. Zkontrolovat to můžete tady.


Marek Ztracený - 10 let od Ztrácíš

Na příští rok sice Marek Ztracený chystá hned dva koncerty v O2 areně, v roce 2017 měl ale nervy z toho, zda vyprodá alespoň Forum Karlín. To se mu nakonec bez problémů podařilo. Ti, kdo se na něj nedostali (ale samozřejmě i ti, kdo na něm byli), ho mohou zažít doma u televizí díky záznamu nazvanému "10 let od Ztrácíš". Hity, hosté (Marta Jandová či Karel Gott), to vše si můžete pustit tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY