První posmrtný song George Michaela "This Is How (We Want You To Get High)" si drží svůj standard

11.11.2019 09:22 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Od nečekaného úmrtí George Michaela to letos budou tři roky. Od počátku se přitom vědělo, že se časem dočkáme hromady nevydaného materiálu. A první kousek je tu. Je jím skladba "This Is How (We Want You To Get High)", která našla své místo na soundtracku k filmu "Last Christmas". Ten bude mít svou premiéru v našich kinech ve čtvrtek 28. listopadu.

Scénář napsala herečka Emma Thompson. Inspirovala se stejnojmennou klasikou Wham!, kolem které vystavěla příběh odehrávající se (logicky) ve vánočním čase. Snímek režíroval Paul Feig, hlavní role v něm hrají Emilia Clarke a Henry Golding a hudebně jej doprovází výběr písní zmíněné formace i samotného George Michaela.

"This Is How (We Want You To Get High)" nese typický Michaelův rukopis. Tepe ve svižnějším tempu, objevuje se zde i použití vokodéru. Navazuje tak na náladu singlů "True Faith" (velmi povedeného coveru New Order) nebo chytlavé "White Light", zároveň připomíná zpěvákovy začátky. Uvedení do světa provází i retrospektivní lyric video.

Za životem tohoto fenomenálního hudebníka se před dvěma lety ohlédl i dokument "George Michael: Freedom". Společně s jeho premiérou jsme se tehdy dočkali i rozšířené reedice Michaelova druhého alba "Listen Without Prejudice Vol. 1", jejíž součástí byl taktéž záznam z jeho vystoupení v "MTV Unplugged".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY