Nikol Štíbrová navázala s IMT Smile "Príliš osobnú známosť"

08.11.2019 18:11 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

IMT Smile jsou ve velmi produktivním období. Úspěšnou desku "Budeme to stále my" okořenili hned několika pěknými klipy ("Aj keby" či "Osud" s Chinaski) a nohu z plynu sundávat rozhodně nehodlají. Nová skladba už nemá s deskou nic společného. Jde o duet "Príliš osobná známosť" ze stejnojmenného filmu, natočeného tvůrci divácky úspěšné komedie "Všechno nebo nic" znovu podle knižní předlohy populární slovenské spisovatelky Evity Twardzik Urbaníkové. Film půjde do kin už 23. ledna 2020, a tak se v klipu už tradičně střídají záběry ze studia s jednotlivými scénami ze snímku.

Daleko zajímavější jsou však ještě jiná fakta. Jedná se o česko-slovenský duet, ke kterému si slavná slovenská formace pozvala známou českou herečku a dnes spíš influencerku a youtuberku Nikol Štíbrovou. Jestli skladba zazní i na velkém koncertě skupiny 19. listopadu ve Foru Karlín, je otázka.

"Dostal jsem nabídku na nahrání písně k filmu, podmínka byla, aby byla česko-slovenská. Dlouho jsem přemýšlel nad tím, s kým by to mohlo být. Potom jsem úplnou náhodou na Instagramu viděl Nikol zpívat písničku 'Nad Sázavou' od Nedvědů. Líbilo se mi, s jakým citem ji zpívá, jak cítí hudbu i přesto, že není zpěvačka," říká autor skladby a leader kapely Ivan Tásler a doplňuje: "Jsem velmi spokojený, většinou ty moje první nápady vždycky fungují a tak to bylo i tentokrát. Nebyl jsem si úplně jistý, že Nikol vůbec ví, kdo je IMT Smile. Zareagovala však velmi mile, byl jsem překvapený."

A reakce Nikol Štíbrové nemůže překvapit. "No, můžu to jen potvrdit. Taková je dnes doba, lidi se kontaktují přes Instagram. Zpočátku jsem tomu nechtěla věřit, protože - teď to už Ivan ví, já jsem jejich veliký fanoušek. Pro mě to jsou páni muzikanti, a na začátku jsem si myslela, jestli si Ivan nedělá legraci. Vůbec jsem netušila, že mě IMT Smile sledují na Instagramu. Pak mi ale zazvonilo slovenské číslo a byl to Ivan."

Tásler je kovaný hitmaker, možná ani v České republice lidé netuší, že je autorem Müllerových hitů "Srdce jako kníže Rohan", "Nahý" či "Baroko". Štíbrová se však vždy prezentovala jako nezpěvačka (viz klip Marka Ztraceného "To se mi líbí", v němž hraje) a tady překvapuje příjemnou barvou hlasu i přednesem. Jasně, že nevyzpívá tři oktávy, ale její styl zpěvu do skladby sedí, ona sama má výbornou slovenštinu a dobře se na ni kouká. Navíc i když písnička na první poslech nemusí ohromit, je neskutečně návyková, a tak se nikdo nemůže divit, že počet zhlédnutí naskakuje po desetitisících.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY