V Praze jako doma. Nizozemští Kensington v březnu představí novou desku

02.11.2019 17:54 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nizozemská pop-rocková senzace Kensington ve své zemi běžně vyprodává haly pro tisíce fanoušků, jako doma je i v České republice. Na svém pátém pražském koncertu, který se uskuteční 26. března v Roxy, představí chystanou desku "Time". Kapela ji nahrála v kanadském Vancouveru a láká na ni uhrančivými singly "Bats" a "What Lies Ahead". Vstupenky za 590 Kč jsou právě v prodeji na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Frontman Eloi Youssef o novém albu prozradil, že reflektuje dosavadní dráhu formace: "Uvědomování si vlastní pozice se stalo tématem většiny textů na desce." Jako obvykle si Kensington k nahrávání přizvali věhlasné producenty. Tentokrát spolupracovali s Garth "GGGarth" Richardsonem (Rage Against The Machine, Biffy Clyro) a Bobem Ludwigem (Queen, Radiohead, Daft Punk). "Na tuhle desku jsme opravdu hrdí. Představuje pro nás velký zlom v našich životech," doplňuje kytarista Casper Starreveld. V pořadí páté dlouhohrající album "Time" vychází 15. listopadu.

Chystaná deska navazuje na nahrávku "Control" (2016), která se hned po vydání vyšvihla na vrchol nizozemské hitparády a mezi hosty se na ní objevil i producent Michael Beinhorn (Korn, Red Hot Chili Peppers). Před třemi roky vydali Kensington také společnou píseň "Heading Up Hight" s nizozemským producentem Arminem van Buurenem.

Kensington začínali před bezmála patnácti lety jako nezávislá kapela. Úspěch debutu "Borders" z roku 2010, produkovaný Jamesem Kenoshou (Kaiser Chiefs, Birdy) jim přinesl raketový start, smlouvu s velkým vydavatelstvím a první úspěšné koncerty po celé Evropě. Pro server IReport se v roce 2017 nechali slyšet: "V Česku jsme měli vždy ty nejlepší koncerty... Co si pamatujeme, tak energie od lidí byly vždy super hned od začátku koncertu, doma v Holandsku fanoušci mnohdy čekají hlavně na hity."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY