Michael Jackson je opět nejvíce vydělávající mrtvou celebritou

04.11.2019 18:51 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Magazín Forbes jako každý rok vydal žebříček nejvíce vydělávajících mrtvých celebrit, mezi nimiž se samozřejmě umisťuje i spousta hudebníků. Již posedmé se na vrcholu ocitl Michael Jackson, jemuž, alespoň co se výdělků týče, nijak zvlášť neuškodil ani dokument HBO "Leaving Neverland", v němž se dvojice mužů vyzpovídala z obtěžování, kterého se na nich zpěvák údajně dopouštěl.

Jackson žebříček vede s výdělkem 60 milionů dolarů, druhým je Elvis Presley, jenž by si na konto připsal milionů 39. Dále se umístili kupříkladu Bob Marley, John Lennon či Prince, překvapením je rapper XXXTentacion, který zemřel teprve v červnu 2018. Vzhledem k tomu, že se jednalo o násilnou smrt, spoustu lidí ke své hudbě přitáhl až posmrtně, za posledních dvanáct měsíců si jeho skladby připsaly 5,6 miliardy přehrání.

Streaming se ostatně stává jednou z nejvýraznějších položek ve výdělcích mrtvých hudebníků. Zatímco na cédéčkách či dalších nosičích by už nyní moc netrhli, čísla streamingu stále rostou. Počet přehrání Jacksonových skladeb se například meziročně zvedl z 1,8 na 2,1 miliardy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY