Lindemann v klipu k písni "Knebel" posunuli hranice vizuální kontroverze zase o kus dál

02.11.2019 13:58 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Projekt Lindemann se už brzy dočká své druhé desky "F & M", která vyjde již 22. listopadu. A po skladbách "Steh Auf", "Ich Weiß Es Nicht" a "Mathematik" přišla řada na baladu "Knebel" (v překladu roubík).

Ona to vlastně žádná balada není, spíš pomalu a zdánlivě poklidně budované inferno. A to jak hudební, tak i vizuální, neboť lídr Rammstein Till Lindemann se svým spoluhráčem Peterem Tägtgrenem pro píseň připravili skutečně odvážný videoklip, který jim natočil jejich dvorní režisér Zoran Bihac.

Oba členové projektu Lindemann se v oblecích brodí potokem a na řetězu za sebou vláčí mladou nahou ženu. To je ovšem velmi decentní začátek následujících událostí, na které se můžete podívat v cenzurované verzi pod článkem. Ti odvážnější mohou klip v jeho syrové podobě zhlédnout zde. Video se natáčelo v chladným místech v Německu a Rusku a stejně jako albová novinka se inspirovalo moderním pojetím pohádky bratří Grimmů "Jeníček a Mařenka“. Grimmové by se asi nad ohromujícím a kontroverzním dílem Zorana Bihace minimálně velmi podivili.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY