Anette Olzon na "Songs The Night Sings" svých The Dark Element pěvecky vyrostla

21.11.2019 14:15 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Od odchodu Anette Olzon z Nightwish uplynul už nějaký ten pátek, černovlasá zpěvačka se tak, podobně jako její předchůdkyně Tarja Turunen, pokouší postavit na vlastní nohy. Po sólové desce nyní přichází s druhým albem své nové kapely The Dark Element, ve které se spojila s exčlenem Sonata Arctica Janim Liimatainenem.
7/10

The Dark Element - Songs The Night Sings

Skladby: Not Your Monster, Songs The Night Sings, When It All Comes Down, Silence Between The Words, Pills On My Pillow, To Whatever End, The Pallbearer Walks Alone, Get Out Of My Head, If I Had A Heart, You Will Learn, I Have To Go
Vydáno: 8.11.2019
Celkový čas: 56:02
Vydavatel: Frontiers Music

Eponymní debut The Dark Element z roku 2017 žádná velká hitparáda nebyla a mnoho dobrých dojmů nepřinesl. Anette Olzon se ale rozhodla v projektu pokračovat a natočit nástupce "Songs The Night Sings". Tentokrát ovšem všechny písně na album složil výhradně její spoluhráč Jani Liimatainen (ten se letos čerstvě připojil také k sestavě deathmetalových melancholiků Insomnium). Anette tudíž ve skupině (oproti Tarje) působí pouze jako zpěvačka.

Srovnání s první vokalistkou finských metalových hvězd Nightwish se chtě nechtě zkrátka nabízí a černovlásku zřejmě bude provázet do konce kariéry. Anette sice prohrává na všech frontách, přesto není novinka vůbec špatným počinem. Téměř hodinový materiál se velmi dobře poslouchá, a třebaže nenabízí vyložené hity, baví svou vyrovnanou kvalitou a výraznými melodiemi. Skladby jako "Not Your Monster", "Songs the Night Sings" nebo "Silence Between the Words" mají šanci zafungovat a potěšit fanoušky především klasického symfo-metalu. Navíc i pěvecky Olzon stále roste - její hlas nikdy nezněl tak silně jako tady. "Songs The Night Sings" je dobrým řemeslným dílem, které je o poznání barvitější než jeho předchůdce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY