Leonard Cohen zve v novince "Happens To The Heart" na zenovou cestu k osvícení

29.10.2019 09:57 - Jiří V. Matýsek | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Necelý měsíc zbývá do vydání posmrtného alba kanadského písničkáře a básníka Leonarda Cohena "Thanks for the Dance". Po první, kraťoučké skladbě "The Goal" se na světě objevila písnička o poznání delší, pětiminutová "Happens To The Heart". A doprovází ji ve své jednoduchosti velmi působivý videoklip.

"Happens To Heart" je jakýmsi shrnutím duchovního putování samotného poety, procházení životem, ve kterém potkal Krista a četl Marxe, životem, který je plný kontrastů, ale vede k osvícení. Podobné linie se drží i prostý klip. Bledý chlapec, který na začátku svou siluetou jasně odkazuje k samotnému zpěvákovi v pozdní éře jeho kariéry, prochází lesem a postupně se symbolicky zbavuje zátěže své minulosti. V podobě roucha zenového mnicha přijímá novou budoucnost a vstupuje na novou cestu, která vede k osvícení. Jednoduché, funkční, ale maximálně působivé.

Deska "Thanks For The Dance" vyjde na LP a CD 22. listopadu. Tvoří ji dokončené nahrávky, které Cohen rozpracoval společně se svým synem Adamem při natáčecích sessions pro poslední album "You Want It Darker".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY