Martin Harich bojuje ve "Fight For You" za lásku

25.10.2019 16:34 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Martin Harich slibuje na počátek příštího roku novou desku. Bude se jmenovat "BLUE" a měla by být poprvé v angličtině. Její součástí jistě bude i nová píseň "Fight For You". Ta v sobě nese silné poselství. Po ne úplně povedené a vizuálně trochu kýčovité "Serious Trouble" přichází s dobrou písní, jež ve mně evokuje silné písničkáře typu Hozier či Rag'n'Bone Man. Tím samozřejmě nechci srovnávat jejich hlasové rozsahy a kvality, spíše určitou podobnost hudební produkce.

Samotný interpret k novince dodává: "Tento klip chci věnovat lidem, kteří ví, co je to bojovat za lásku. Nemyslím tím bojovat ve smyslu dosáhnout si svého. Myslím těm lidem, kteří umí pochopit, odpouštět a obětovat kousky sebe pro úsměv druhých. Odtrhnout si ze svého mála a i přes bolest s upřímným úsměvem vykročit vpřed. I když mám na tyto výjimečné lidi ve svém životě velké štěstí, uvědomuji si, jak jsou vzácní. Sám za sebe bych ruku do ohně nedal, o to víc jsou můj obdiv k těmto lidem a námět k této písni silnější."

Video s nádechem antiky se natáčelo v industriálních prostorách starého vysočanského skladiště v Praze a jeho režie se ujal Vladimír Špička. "Písnička je epická a hodně výrazná v refrénech. Chtěl jsem, aby ji klip co nejlépe odrážel a taky aby měl člověk pocit, že sleduje příběh s nádechem tajemna. Samotný děj je inspirován obrazem pravé lásky - takové, která neutichá, ani když jeden druhému ubližujeme," říká k němu a dodává: "Láska vyžaduje úsilí a každodenní práci a občas je potřeba překousnout i vlastni ego. Přijde mi, ze častokrát vztahy připomínají spíš šachovou partii, kde se jeden druhého snaží trumfnout, místo toho, aby se navzájem podporovali. Naše hlavní hrdinka se snaží všechny tyto útrapy překonat." Onou hrdinkou je herečka a Martinova kamarádka Zuzana Žáková.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY