Lanugo vydávají nové album. Pokřtí ho v pražském planetáriu

23.10.2019 15:04 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Dnes se kapely orientují především na vydávání singlů a klipů, když se tedy objeví někdo s celou deskou, navíc ještě koncepční, je dobré mu věnovat pozornost. A přesně to učinila multižánrová formace Lanugo. Na své aktuální řadovce "Lanugo, 2019" nabízí deset skladeb, které navzájem propojuje milostný příběh jedné ženy. Vše začíná jiskřivě, pokračuje váháním a bojem se stereotypem a končí vleklou krizí a rozchodem.

Lanugo - Lanugo, 2019
© facebook interpreta
"Naše nová deska vznikala zvolna několik let a jejím tématem měla být každodennost. Chtěli jsme pozorovat ty nejobyčejnější momenty našich životů a životů našich přátel a dát jim hlas a význam. Byli jsme v šoku, když jsme písně poskládali za sebe a deska začala vyprávět příběh, o kterém jsme neměli ani potuchy. Jako bychom pročítali deník ženy, kterou jsme nikdy nepotkali, ale přesto jsou její slova strašně povědomá," prozrazuje o albu zpěvačka Markéta Foukalová, která s producentem Viliamem Bérešem tvoří základní stavební kameny skupiny.

Ta vždy kladla důraz i na vizuální stránku svých děl, a tak se i nyní spojila s designérským duem Ex Lovers. Výtvarné pojetí bookletu "Lanugo, 2019" je specifické tím, že obsahuje plakát - a ne ledajaký. S jeho designem totiž pomáhal i Markétin syn.

Horkou novinku si můžete koupit třeba zde. Kapela ji pokřtí 5. listopadu v Planetáriu Praha (vstupenky můžete zakoupit tady), díky tomuto prostoru budou moci její koncert doplnit velkoplošné projekce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY