V Chapeau Rouge si odbude koncertní premiéru Mr. Kitty

22.10.2019 16:43 - Ondřej Michal | foto: facebook interpreta

Jednočlenný projekt Mr. Kitty před časem vydal svoje sedmé album a vzápětí oznámil turné. Skvělou zprávou pro české fanoušky potemnělého synth popu je, že jednou ze zastávek bude i pražský klub Chapeau Rouge. Muzikant zde vystoupí 8. listopadu.

Američan Forrest LaMeir o sobě dal poprvé vědět coby remixér skladeb od Crystal Castles, Britney Spears nebo třeba Rihanny. Na první poslech to možná není znát, přesto jde o hlavní inspirační zdroje, ke kterým se tento kočičí princ z Texasu hlásí. Hlavně na debutovém albu "Death" plném experimentálního electro běsnění a vokodérem pokřivených vokálů je vliv Crystal Castles patrný. Hned o rok později však nabídl podstatně uhlazenější tvář v podobě desky "Eternity". Zvuk je tady jemnější a efektů podstatně ubylo.

Za zásadní je možné označit album "Fragments" vydané před dvěma lety pod patronátem velkého labelu Negative Gain. Oproti předchozí tvorbě jde o kolekci klidnějších skladeb, na kterých vynikla Forrestova záliba v asijské, zejména japonské kultuře. Mr. Kitty do naší metropole přijíždí zdejším fanouškům představit zatím poslední desku "Ephemeral".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY