Rock 'n' roll neumírá. Důkazem je "Blood" Deaf Heart

25.10.2019 08:16 - Hana Bukáčková | foto: archiv kapely

Že vám název Deaf Heart nic neříká? Nevadí. Ale jména Thomas Lichtag, Michael Vácha, Sebastian Sorrosa, Tomáš Lacina, Adam Vychodil už něco málo (možná) ano. Pro ty, co stále tápou, dáme nápovědu. Znáte je z hraní s Ewou Farnou, Lenny, Airfare, Rituály či A Banquet. A před rokem si řekli, že to zkusí společně. Vzniklo tak nové fresh energické propojení, které dává rock 'n' rollu opět správný punc. Přidává špetku rockového cynismu a arogance a tradááá - možný objev sezóny je zde.

Jako první ochutnávku své tvorby v těchto dnech přinášejí muzikanti "Blood". Název písně si zpěvák Lichtag (exleader kdysi hojně opěvované kapely Airfare) nechal bláznivě vytetovat pod spodní ret - jako by tím vysílal do světa signál, že to opravdu myslí vážně. Čecho-američan působí jako správný frontman, tedy spratskovsky, s výrazem, že má všecko suverénně na háku.

"'Blood' je skladba o tom, jak se člověk dokáže chovat, když je beznadějně zamilovanej. Jak všechny zásady vyletí z okna, jakmile vás ovládne až dechberoucí touha, kterou cítíte v každý kosti svého těla. A v těchto okamžicích, když do vás jakoby vstoupil samotný ďábel a tahá z vás tu nejžhavější vášeň, kterou jste kdy cítili, si najednou uvědomíte, že se chováte jako totální debil," popisuje.

O scénář stylového, avšak zvrhlého vintage klipu, ve kterém nechybí ani zvrácená lovestory, se postaral Lukáš Chromek, producent samotného singlu, který před deseti lety účinkoval s Lichtagem v již zmíněné formaci. Za mne celkově dost dobrý, svižný, energický, prostě muzika, co má koule.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY