O5 & Radeček s Poetikou? Proč ne! "Doufám" je příjemným překvapením

22.10.2019 09:35 - Hana Bukáčková | foto: archiv kapel

Tak tohle je hodně netradiční kooperace. Svoje síly spojila šumperská kapela O5 & Radeček s rapperem Eduardem Rovenským z Poetiky alias Packetem. Na první pohled (poslech) neslučitelní. Výsledkem je ale překvapivě příjemný song se silným textem a chytlavou melodií, který má ambici zapadnout do rádiového éteru.

"Myšlenka na společnou píseň vznikla při letošním udílení Cen Anděl. S Edou z Poetiky jsme do sebe vrazili na schodech a dali se do řeči. Během pár minut jsme zjistili, že oba dva máme chuť napsat společnou věc," vzpomíná zpěvák O5 & Radeček Tomino. "Pointou písně je sdělení, že nezáleží, co člověku osud pod nohy přinese. Rozhodnutí je na každém z nás, jestli případnou překážku vezmeme jako výzvu, nebo jako neprostupnou zeď," popisuje novinkový singl Rovenský.

Práce na textu si skupiny rozdělily rovným dílem. Producentsky se skladby ujal Daniel Hrdlička z Poetiky, který je držitelem ceny OSA za Nejúspěšnějšího mladého autora populární hudby za minulý rok. Video vznikalo v režii Dominika Jirovského. Objevují se v něm dvě roviny - osobní a hudební - a evidentně je dotočeno čerstvě, protože v něm můžeme vidět záběry ze křtu nové placky Radečků, jenž se konal začátkem října v Lucerna Music Baru.

Do snímku je nenápadně zakomponován product placement, ale ne v tom pravém slova smyslu. Jedná se o promo knížky "Gump", jejímž je Rovenský kmotrem a ke které Olga Lounová napsala kousek "Protože to nevzdám!", ve kterém rapper rovněž vystupuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY