Jeden z nejvýraznějších písničkářů poprvé v Praze. Kevin Morby oslní MeetFactory

17.10.2019 14:57 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Spirituální písně pro světský věk. Kevin Morby, tradiční, o nadčasovost usilující americký písničkář, který je v současnosti označován za jednoho z těch nejlepších, přijíždí s novým albem "Oh My God" poprvé do Prahy a smíchovské továrny 1. února 2020 (původní listopadový termín padl z důvodu nemoci).

"Náboženství nás všechny obklopuje," říká Kevin Morby. Jde o univerzální jazyk, v němž se skýtá hluboká krása. Neokázalý, uvěřitelně procítěný, takový je na jeho aktuálním albu "Oh My God" (2019). To současně není o Bohu, ale o pohledu na lidskou zkušenost zvenčí, z hlediska náboženství. Promlouvá jazykem exaltace, provází jej gospely, na přebalu za velkolepě vysázeným názvem alba sedí nahý, s malbou svaté Cecilie nad sebou. Přesto nic z toho zde nezavání ironií či falešným sentimentem.

Morbyho uvede Bedouine, vlastním jménem Azniv Korkejian, písničkářka s kořeny v Sýrii usazená v Los Angeles. Její tvorba vychází ze sedmdesátkového folku, který je přetvářen pro dobu globálního popu. Truchlivé kouzlo jejího "Bird Songs of a Killjoy" (2019) spočívá v neskutečném klidu, jako když bouřku sledujete z bezpečí domova. Vedle něj ve smíchovské továrně také poprvé v Praze. V sobotu 1. února bude na pódiu tucet růží a v MeetFactory se rozhostí nadpozemský klid.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY