Hned čtyři kapely namíchají v Kabinetu MÚZ hudební svařák na podzimní duši

15.10.2019 15:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tento večer v Kabinetu (20. října) zafunguje jako svařák na vaši podzimní duši. Přestože jsou následující čtyři kapely každá z jiného koutu světa, všechny spojuje podobný přístup k propojování elektronického s organickým a také intimní sound, který u někoho melancholii zahání a někomu jinému ji zase navozuje. Vstupenky lze zakoupit zde.

Bellchild (DE) vznikli v roce 2017 v německé industriální zóně kolem řeky Ruhr, ve svojí DNA mají tedy zakódované experimenty s elektronickými nástroji a smyčkami. Použití elektroniky se ovšem v jejich hudbě podřizují jejímu celkovému přírodnímu a intimnímu vyznění - přibližují se tak zvuku například Radiohead, Son Lux nebo Björk. Kapela má za sebou hraní na několika významných festivalech a vyjíždí na dvoutýdenní evropské turné, které se kromě Prahy a Plzně zastaví i u nás.

Bringers (USA) jsou duo z amerického Illinois, hrající podle svých slov "potichu, aby nerušili sousedy". O jejich hudbě to vypovídá mnohé, prezentují se zasněným dronovým popem s lo-fi přístupem a něžným projevem zpěvačky Mary. V ČR zároveň nejsou poprvé - o čemž napovídá i název jednoho jejich tracku "Parukářka", pojmenovaného podle stejnojmenného parku v Praze. Toto bude každopádně první pohlazení brněnského publika jejich živým setem.

Cold Cold Nights (na snímku) začali svou činnost jako rozšíření sólového projektu Jakuba Jiráska nazvaného J. Ke své kytaře a smyčkám Jakub přizval další hudebníky a kapela je už několik let na světě. Desky "Cold Cold Nights" jsou plné krásných indiepopových songů, které zároveň překypují nápaditou produkcí i použitím méně obvyklých nástrojů, jako je zvonkohra, trombón, apod. Tou poslední je výborně přijatá "(The) Last Summer" z roku 2017 a potěší leckoho, ale zejména třeba fanoušky Modest Mouse nebo Mount Eerie.

Mayberian Sanskülotts (HU) je svěží jméno maďarského dreampopu. Za sebou mají účinkovaní třeba na prestižním festivalu Primavera nebo domácím Szigetu. Ve své hudbě kapela proplouvá zasněným 80's new wave romantismem zahaleným gradiózností shoegaze velikánů Slowdive s třpitivým aktuláním zvukem Beach House. Těšit se můžeme na živé podání aktuálního alba "Neverending Sorry", které vyšlo v únoru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY