Ólafur Arnalds míří do Brna a vydá rozšířenou edici desky "re:member"

13.10.2019 15:38 - Dan Hájek | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Naposledy jsme Ólafura Arnaldse u nás mohli zastihnout letos na festivalu Colours Of Ostrava. Jeho samotného ještě čeká poslední fáze koncertní štace, v plánu je mimo jiné i zastávka v brněnském Sono Centru, kde vystoupí se svým malým orchestrem 19. listopadu. Jeho aktuální nahrávka "re:member" si vysloužila nemalou pozornost, a tak se jí v závěru roku dočkáme znovu - tentokráte v podobě do deluxe balení.

Tato edice přinese hned čtyři vinylové nosiče, mezi nimiž bude samozřejmě i původní kolekce "re:member". Dále zde bude set nazvaný "re:arrangements", na kterém budou smyčcové verze skladeb "saman", "momentary" a "nyepi" v podání String Quartetu, jež původně vyšly v dubnu na Record Store Day. Poslední dva zmíněné kusy po svém přepracovalo i vokální těleso VOCES8 a přidalo navíc i svou variaci na instrumentálku "partial". Disk pojmenovaný "re:generate" přinese zcela novou hudbu, a to dvojdílnou kompozici "flow". Ta vznikala opět s pomocí programu Stratus a Ólafur na ní prý reflektuje také původní ideje a nápady z prvních nahrávacích sessions desky. Součástí kompletu pak bude i sbírka "re:visions" s koncertními záznamy tracků "brot" (Lisboa), "saman" (Berlin), "ypsilon" (Leicester), "undir" (London), "ekki hugsa" (Amsterdam) a "nyepi" (München).

Deluxe edice "re:member" vyjde v pátek 6. prosince a kromě zmíněných čtyř vinylů ji doplní kniha fotografií z turné (čítajícího přes sto čtyřicet zastávek) a čtyři artprinty, to vše uložené v úhledné krabici. Objednávat můžete třeba na oficiálním muzikantově e-shopu. Skladbu "ypsilon" v živé verzi si pak můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY