Do Prahy se vracejí Swans, poprvé s novým line-upem

10.10.2019 12:31 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Michael Gira, vůdčí osobnost amerických, těžko zařaditelných legend Swans, má Prahu, respektive Českou republiku docela rád. Od návratu na scénu (zhruba kolem roku 2010) hrál se svou kapelou v našich končinách mnohokrát, společně si střihli dokonce i festivalový set na jaroměřském metalovém svátku Brutal Assault. A vrátí se i příští rok, konkrétně 29. dubna na oblíbené místo činu, do divadla Archa.

Přijedou s novým, do žluté barvy zahaleným patnáctým studiovým albem "Leaving Meaning". To předznamenává další vývojovou etapu v životě uskupení. Před nějakou dobou totiž Gira formaci rozpustil, začátkem letošního roku ji pak opět vzkřísil v obnovené sestavě. Na nové nahrávce se tak podílejí někteří staří známí z předchozích line-upů (například Thor Harris, Christopher Pravdica nebo Norman Westberg (v roli speciálního hosta koncertu)), nové tváře (Kristof Hahn, Larry Mullins a Yoyo Röhn) a také řada hostů (třeba Anna von Hausswolff společně se sestrou Marií).

Koncerty Swans byly vždy intenzivním až fyzickým zážitkem. V příštím roce to pravděpodobně nebude jinak, nicméně zatím jediná uvolněná skladba z nové desky (vychází už za dva týdny, přesně 25. října) odhaluje spíše poklidnější tvář nových Labutí. To však nejspíše vůbec nic neznamená.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY