Německé indiefolkové duo Milky Chance představí v Praze svou třetí desku

07.10.2019 12:48 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Německá indie-folková skupina Milky Chance se zapsala do povědomí posluchačů v celé Evropě hitovkou "Stolen Dance" z roku 2013. Na ni navázala dvěma úspěšnými deskami, ke kterým v listopadu přibude třetí "Mind The Moon". V klubu pražského Fora Karlín ji dvojice muzikantů představí 1. března 2020. Vstupenky (695 Kč) jsou v prodeji na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

V Německu, zemi se silnou metalovou a elektronickou tradicí umocněnou úspěchy kapel jako Rammstein nebo Kraftwerk, není lehké se prosadit s indie folkem. Sny mladých indie popových kapel se tak často rozpadají hned na startovací čáře, ale Milky Chance tvoří světlou výjimku.

Na letošní listopad chystá dvojice třetí desku "Mind The Moon", na níž do svých ležérních písní přidává vážnější linky. Oproti předešlým dvěma nahrávkám novinka upouští od zvukového minimalismu a přináší vícevrstevnatý poslech. Skupina také zkouší, o kolik vážnější témata jejich zasněně pohádkový styl folku snese, a Clemens Rehbein tak dává prostor svému skladatelskému talentu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY