Eric Clapton odstartuje v Praze své evropské turné

04.10.2019 12:04 - Tisková zpráva | foto: Eric Clapton

Britský kytarista, zpěvák a hudební skladatel Eric Clapton opět potěší své fanoušky v České republice. Vrátí se po dlouhých sedmi letech koncertem v pražské O2 areně, který se uskuteční 29. května 2020, a odstartuje zde své měsíční evropské turné zahrnující celkem patnáct zastávek.

Eric Clapton aktuální turné odstartoval loni v dubnu a do září letošního roku absolvoval koncerty po Asii, Spojených státech amerických a několika evropských zemích. Na konci září ještě potěšil fanoušky svou účastí na americkém Crossroads Guitar Festivalu, na kterém se během dvou dnů sešli při jedinečné spolupráci nejlepší kytaristé světa. Claptona na turné doprovází jeho dlouholetí spolupracovníci baskytarista Nathan East, slavný klávesista a zpěvák Paul Carrack, klavírista Chris Stainton, kytarista Doyle Bramhall II a vokalistky Sharon White a Katie Kissoon.

Čtyřiasedmdesátiletý hudebník je mimo jiné členem Rokenrolové síně slávy, držitel osmnácti Cen Grammy včetně ceny za celoživotní dílo nebo Řádu britského impéria. Prestižní hudební magazín Rolling Stone zařadil Erica Claptona na druhé místo v žebříčku 100 nejlepších kytaristů všech dob. Claptonův akustický koncert v rámci série MTV Unplugged z roku 1992 se stal jedním z nejsledovanějších televizních koncertů a dodnes patří k nejznámějším počinům tohoto britského interpreta.

Prodej vstupenek na koncert v O2 areně bude zahájen 11. října 2019 v 10 hodin v prodejních sítích Ticketmaster a Ticketportal. Pořadatelem koncertu jsou European Concert Agency AG & Silvi Production CZ.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY