The Beatles slaví 50 let "Abbey Road" novým klipem k "Here Comes The Sun"

28.09.2019 13:00 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Legendární The Beatles v září slaví padesát let od vydání svého stěžejního - a taky de facto posledního - alba "Abbey Road". V pátek 27. září vyšla jeho remasterovaná verze s novým mixem, o který se postaral syn původního producenta George Martina Giles. Ve výpravných sběratelských edicích navíc příznivci najdou dosud nevydané verze známých skladeb, jako je "Come Together", "Something", "Oh! Darling" či "Here Comes The Sun".

K posledně jmenované navíc vznikl nový, vzpomínkový videoklip. Ten se celý točí kolem slunečních paprsků, které si postupně nacházejí cestu do studií v Abbey Road. Místnosti jsou prázdné, na svých místech zůstaly jen nástroje, které se po letech staly jakýmisi symboly liverpoolské čtveřice. Podstatnou součástí jsou ale i fotky kapely ze studia i ze slavné poslední společné photosession. Právě z nich se totiž postupně stává ono zářící, optimistické a nadějeplné slunce z názvu songu.

Reedice "Abbey Road" je k dispozici jako CD i jako vinyl, rozšířené varianty pak jako dvojCD, respektive trojvinyl a také jako čtyřdiskové vydání doplněné ještě o Blu-ray disk.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY