- musicserver.cz">

Mirai: "Na nové desce máme R&B, hardcore, ukulele pop i divnověci trochu ve stylu Billie Eilish"

25.09.2019 17:52 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Na svém druhém albu "Arigató" vsadili Mirai na žánrovou pestrost. "Je tam R&B, hardcore, ukulele pop i divnověci trochu ve stylu Billie Eilish," říká frontman Mirai Navrátil. "Čím víc to posloucháme, tím víc nás to baví," dodává s tím, že se prý nejedná o desku na jediný poslech.

Mirai - Arigató
© facebook interpreta
Novinka, která vychází 27. září, ale uživatelé Spotify ji mohou testovat už nyní, vznikala ve spolupráci s producentem Ondřejem Fiedlerem. To je oproti multiplatinovému debutu "Konnichiwa" změna, tehdy se totiž zapojilo hned několik producentů. "Desku jsem produkoval celou a na většině písniček se i autorsky podílel. Pracovali jsme na ní rok a půl," zmiňuje Fiedler, jehož životopis zdobí jména jako Lenny, Kryštof nebo Paulie Garand.

Očekávaná kolekce má být temnější a vyspělejší než rádiovými hity nabitá prvotina. "Experimentovat nás s klukama bavilo. Nebáli se jít do tvrdších věcí ani do rapu. Třeba 'Achilova pata' byl původně docela příjemný song s akustikou, který jsme nakonec ve zkušebně - týden před nahráváním - kompletně překopali," přibližuje producent.

Skladby vznikaly u muzikantů doma, ale i na cestách - například na Havaji nebo na horách. Nechybí ani několik hostů, včetně Bena Cristovao, pianisty Jana Aleše nebo smyčcového kvartetu Šimona Marka. Vedle ústřední autorské dvojice Navrátil-Fiedler vypomohl také David Stypka, který se podílel na songu "I přes to všechno".

Album "Arigató" bude živě ke slyšení na podzimním turné. Mirai se tentokrát rozhodli pro větší sály, včetně pražského Fora Karlín.

MIRAI TOUR 2019:

15. 11. 2019 Herálec - KD Herálec
21. 11 2019 Bratislava - Ateliér Babylon
22. 11. 2019 Ostrava - hala Tatran - vyprodáno
26. 11. 2019 Brno - Sono centrum - vyprodáno
27. 11. 2019 Brno - Sono centrum
3. 12. 2019 Praha - Forum Karlín



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY