Chilská dvojice The Holydrug Couple zahalila MeetFactory do průměrné psychedelie

01.10.2019 16:35 - Jaroslav Hrách | foto: MeetFactory

Ives Sepúlveda a Manuel Parra jsou dva hudebníci z Chile, kteří již přes deset let dělají psychedelickou hudbu a společně vystupují jako The Holydrug Couple. Po dvou letech se vrátili do Prahy - ve smíchovském klubu MeetFactory odehráli příjemně průměrný koncert.

Live: The Holydrug Couple

místo: MeetFactory, Praha
datum: 14. září 2019

The Holydrug Couple, MeetFactory, Praha, 14.9.2019
© MeetFactory
Vystoupení chilské kapely The Holydrug Couple se uskutečnilo v půlce září, teď začíná říjen a já se konečně odhodlal k napsání reportu. Jelikož jde o text do internetového média, je to už opravdu pozdě (!!! - pozn. ed.), nicméně ruku na srdce - kolik vášnivých fanoušků tohoto dua netrpělivě čeká, až o něm vyjde generická reportaž? Budu rád, když si to přečte editor (a opraví mi pár překlepů a nesmyslných formulací (hotovo - pozn. ed.)) a těch pár ortodoxních fans (pokud jsi to ty, napiš komentář, díky!). Abych však nebyl tak nekompromisní, můj kamarád Adam viděl The Holydrug Couple před dvěma lety na Prague Psychfest a tak se mu to líbilo, že na zářijový koncert do MeetFactory zašel se mnou.

"Vyčerpaní z moderního života a kultury, chilští The Holydrug Couple zprostředkovávají hypnotickou, smysly jitřící seanci," zní první věta z tiskovky informující o loňské desce "Hyper Mega Super" psychedelické skupiny, která je upsaná u relativně úspěšného indie labelu Sacred Bones Records. Když dám stranou klišé o tom, jak náročný je moderní život, musím dát za pravdu druhé části věty - hudebníci se během vystoupení snažili zprostředkovat hypnotickou a smysly jitřící seanci. Bohužel to nestačilo.

The Holydrug Couple, MeetFactory, Praha, 14.9.2019
© MeetFactory
Na dvojici dorazilo v sobotní večer pár desítek návštěvníků, z toho značná část byli její domácí fanoušci, což usuzuji na základě zaslechnutí pár španělských slovíček. Koncert se odehrával ve foyer, kde normálně bývá šatna. Menší prostor přidal na celkové intimitě vystoupení, za což můžou být muzikanti určitě rádi. To samé se však nedá říct o ozvučení. Ivesův zpěv se ztrácel v příliš hlasité hudbě, což byla škoda.

The Holydrug Couple působili příjemně civilně. Nešlo o akcí nabité vystoupení, efektů bylo pramálo a hrálo se hlavně na podmanivou atmosféru. Mocný oblak kouře však duo vypustilo předčasně. I přes líbezné tóny a plynoucí psychedelii tak nešlo o hypnotizující zážitek, jaký u žánrově podobných kapel očekávám. The Holydrug Couple se o to vlastně ani nepokoušeli a jen si odbyli svou. Po rozpačitých padesáti minutách a potlesku se Ives Sepúlveda a Manuel Parra vrátili před publikum a střihli si ještě pár skladeb. Neopomněli tak svůj nejúspěšnější song "If I Could Find You (Eternity)", který zní naživo snad ještě lépe než na studiové nahrávce.

Abych to shrnul: koncert to byl pěkný, takový příjemně průměrný.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY