- musicserver.cz">

Mig 21 se ujali drezury židle a velí: "Hyjé!"

25.09.2019 14:33 - Hana Bukáčková | foto: Michal Lánský

"Ještě žijem, ještě naděje jsou," zpívá Jiří Macháček v novém singlu Mig 21 s názvem "Hyjé!", který volně navazuje na předchozí "Hurá!". Kapela píseň vypustila už zkraje prázdnin, klipového zpracování jsme se však dočkali až nyní. A snímek dokazuje, že i po dvaceti letech (které - na rozdíl od svých kolegů - oslavila v tichosti) má stále chuť hrát.

Autorem skladby s atmosférou Divokého západu (berte to prosím s nadhledem) je kytarista Tomáš Polák, za textem stojí tradičně frontman Jiří Macháček, produkce se spolu s Polákem ujal Tomáš Konůpka z Mydy Rabycad. "Náladou i kytarovým riffem jde svým způsobem o poctu Ennio Morriconemu a filmům, které režíroval Sergio Leone. Písnička připomíná westerny, které máme všichni rádi," osvětluje Polák.

Černobíle laděný vizuál, který vyzdvihuje šarm a sílu charismatu každého člena formace, režírovala Kamila Vondrová. Je protkaný zábavnými záběry z minulosti (třeba z prvních koncertů, kdy na skupinu ještě moc lidí nechodilo), ale i těmi aktuálními, především zábavnými (například když se oblíbený herec věnuje absurdní drezuře dřevěné židle). Pak vám dojde, že to všechno do sebe zapadá. Komičnost, hravost a nadhled kapely s textem se slovy jako Hyjé!, mezek, Šemík i s videem tvoří fajn celek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY