Zvíře jménem Podzim dalo skladbě "Psí sny" minimalistický klip

21.09.2019 15:04 - Hana Bukáčková | foto: Jan Chramosta

Jako pilotní singl ke své druhé desce "Září" vydává formace Zvíře jménem Podzim skladbu "Psí sny". Minimalistický obsah zároveň doplnil stejně minimalistický vizuál. Možná namítnete, že něco podobného může natočit každý. Ale opak je pravdou. Jedná se o mistrovské, křehké dílo, které není uchopitelné pro všechny. Dáte-li mu však čas, budete ono spojení éterična a elektroniky milovat.

"Tahle holčičí písnička je sesterskej song ke skladbě 'Vlčí srdce'. Napsal jsem ji na tělo a pro hlas naší houslistky a zpěvačky Veru Linhartové, půvabný a nebezpečný vlčí sestry. Původně jsem 'Psí sny' vnímal spíš jako pomalou věc, postavenou právě na zpěvu. Pjoni s Aid Kidem se do ní ale pustili a v půlce přijde zlom, kterej mě napoprvý roztancoval při uspávání dcery tak, až jsem si ji zase probudil. I proto jsem o 'Psí sny' stál jako o první singl. Podle mě skvěle ilustruje celou desku. V něčem zní tak, jak by od nás na druhý desce každej čekal. A v něčem je radikálně a radostně a definitivně jiná," říká Jakub König.

Těch pár slov, co se v písni zpívá, podtrhl jednoduchý, černobílý klip režiséra Jana Chramosty o touze po životě, který si z nějakého důvodu netroufáme žít. Tedy do jisté míry o strachu, který nás drží při zemi a budí ze spaní. Enviromentální témata se prolínají celou Chramostovou tvorbou, a proto nepřekvapí, že se odráží i v tomto počinu. Svým způsobem ta stále diskutovaná témata, která se dotýkají nás všech, skvěle zapadají do zvířecí nátury.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY