Jonas Brothers poprvé vládnou českým rádiím, nejžádanější album má Post Malone

18.09.2019 15:20 - Josef Martínek | foto: grammy.com

Albový žebříček působí v polovině září mnohem živěji než ten rádiový, zejména co se novinek týče. V éteru sice čerstvě z jedničky vyhrávají Jonas Brothers se "Sucker", jinak je v něm ale mrtvo. Zato nových desek vyšlo požehnaně. Rovnou na vrcholu startuje Post Malone s "Hollywood's Bleeding".
Jonas Brothers - Sucker
© facebook interpreta
RÁDIA - Kdo by si před lety pomyslel, že o chlapecké skupině Jonas Brothers budeme slýchat ještě v roce 2019. Klukům už je dnes kolem třiceti a úspěch hitu "Sucker" a potažmo i celé desky "Happiness Begins" znovu nakopl jejich popularitu. Zmíněná skladba vyhrála singlový žebříček v USA, v Británii byla čtvrtá a u nás nově poskočila z bronzu až na samotný vrchol.

Mikolas Josef se po jediném týdnu v čele s "Acapella" přesunul na stříbrnou příčku a také na třetí pozici doznívá léto - z dvojky sem klesl Alvaro Soler, který už s "La Libertad" rovněž slavil vítězství.

V první desítce už se toho příliš neudálo, jen se do ní vrátili devátý JP Cooper se "Sing With It Me" a desátý Marek Ztracený s "To se mi líbí". Žádný výrazný skok ale bohužel na předních pozicích nevidíme.

Ani přehlídka novinek není bohatší. O jedinou se na osmdesáté páté příčce společnými silami postarali Jax Jones, Martin Solveig a Madison Beer. Dostala název "All Day And Night" a už byla druhá v Belgii nebo sedmá v Irsku.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Jonas Brothers - Sucker
  2. Mikolas Josef feat. Fito Blanko & Frankie J - Acapella
  3. Alvaro Soler - La Libertad
  4. Shawn Mendes feat. Camila Cabello - Seňorita
  5. Ava Max - So Am I
  6. Tom Walker - Not Giving In
  7. Ed Sheeran feat. Justin Bieber - I Don't Care
  8. OneRepublic - Rescue Me
  9. JP Cooper - Sing With It Me (feat. Astrid S)
  10. Marek Ztracený - To se mi líbí


Post Malone - Hollywood's Bleeding
© facebook interpreta
ALBA - Po obrovském komerčním úspěchu loňského alba "Beerbongs & Bentleys" Post Malone dlouho neotálel a přichází se svou třetí řadovkou. Americký rapper a zpěvák, který v červenci oslavil teprve čtyřiadvacáté narozeniny, vystřelil i s novinkou "Hollywood's Bleeding" do čela světových žebříčků. Jedničku si přivlastnil v USA, Británii a nyní i u nás.

Devítinásobný šampion a vítěz minulého kola Viktor Sheen tentokrát svůj "Černobílej svět" představuje na dvojce. O jednu pozici si pohoršila také Billie Eilish, která s "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" bere třetí post.

První desítka je celkově mixem několika novějších titulů a pak především těch dlouhodobě osvědčených. Do první skupiny patří rapper Samey s "XYZ" na pětce, šestá Lana Del Rey zásluhou "Norman Fucking Rockwell" nebo osmá Taylor Swift s "Lover". Do druhé především zástupci hip-hopu - Yzomandias, Hasan nebo společná deska labelu Milion+. Nechybí v ní ani Ed Sheeran, čtvrtý s aktuální "No. 6 Collaborations Project". Ovšem s bestsellerem "Divide" z ní vypadl a pohoršil si až na čtrnáctku.

Na jedenáctém místě odstartovala novinka hip-hopových veteránů PSH. Jmenuje se sice "Debut", ovšem skupina působí na scéně už od devadesátých let. Album zároveň vydala po devíti letech od minulého opusu "Epilog".

Také novinka na patnáctém místě potěší rapové příznivce. DMS se zde vyskytují s nahrávkou "MDMS", na které jako hosté nechybí Yzomandias a Nik Tendo. Na dvaatřicátou příčku se probojoval výběr Supraphonu "Nejzpívanější české písničky".

Září obecně čerstvé hudbě přeje, a tak ve výčtu novinek pokračujeme i ve čtvrté desítce. A znovu s hip-hopem - jednačtyřicátý je totiž Lvcas Dope a "F4R4on". O příčku hůře je na tom "Recitál 1966", který spojil dvě velké osobnosti - Hanu Hegerovou a Miroslava Horníčka. Až jako dvaapadesátý se do žebříčku podíval Iggy Pop s opěvovanou deskou "Free".

Top 10 - alba:
  1. N Post Malone - Hollywood's Bleeding
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
  4. Ed Sheeran - No. 6 Collaborations Project
  5. Samey - XYZ
  6. Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell
  7. Yzomandias - J. Eden Dva
  8. Taylor Swift - Lover
  9. Hasan - Hasan
  10. ▲ Milion+ - Krtek Money Life

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 36. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY